Eco-estetisch

Met Healthy Homes breng ik sociale werkplaatsen, lokale vakmensen en Nederlandse ontwerpers bij elkaar. Zo wordt kennis gedeeld en samenwerking gestimuleerd. Ik ga uit van eerlijke handel maar kijk daarbij zelf kritisch naar het verhaal achter het verhaal. Een keurmerk zegt niet altijd alles. Helaas. Mijn kritisch oog en stijlgevoel voor een mooi interieur in combinatie met het betrekken van de verschillende partijen maakt het geheel eco-estetisch.

Wabi Sabi

Ik omschrijf mijn stijl als 'de nieuwe perfectie'. Daarmee doel ik op een combinatie van oer-Hollandse nuchterheid met de Japanse filosofie Wabi Sabi. Deze benadrukt de charme van imperfectie wanneer iets handgemaakt is of 'geleefd' heeft.

Op kleuren en stijlen lever ik niet in. Ik zet net zo makkelijk een vintage tomaatkleurige bank tegen een turkoois kalkgeverfde muur, als het oude erfstuk in een serene strakke slaapkamer. Omgekeerde gieters kunnen bij mij als lamp boven de keukentafel en een leren lamp van Pepe Heykoop past uitstekend in een modern kantoor. De vraag bepaalt de stijl. Ik vul de stijl daarna voor jou in.