In deze tijd van bewustwording over het milieu en onze gezondheid, ontkomen we er niet aan om op een andere manier met onze natuurlijke bronnen om te gaan. Dat vraagt om een nadere bestudering van onze eigen leefgewoontes en consumptiegedrag.

De materialen en producten die ik gebruik, zijn zoveel mogelijk vervaardigd via schonere en zuinige productieprocessen. Daarnaast werk ik bij voorkeur samen met lokale producenten en ontwerpers die ook 'groen' zijn. Bovendien wil ik 'vergeten' vakmanschap stimuleren en kennis uitwisselen over traditionele duurzame methoden en materialen.

Beter voor het milieu

Ben je geschrokken van je eigen energieverbruik in huis? Of van het verslindende en vervuilende energieproces waarmee veel huisraad blijkt te worden geproduceerd?
Voordat je besluit over te gaan op allerlei energiezuinige apparatuur en (soms milieubelastend) isolatiemateriaal, adviseer ik je om eerst eens kritisch te kijken naar alternatieve oplossingen.
Zijn er mogelijkheden om 's winters dikke gordijnen op te hangen of binnenluiken aan te schaffen ter isolatie? Een kleed op de vloer doet al wonderen om de kou te bestrijden. Evenals een extra wollen plaid of vest op de bank binnen handbereik... Isoleer je huis net als jezelf. Volg de seizoenen en denk in het zomer- en winterjasprincipe.

Beter voor je gezondheid

Van oorsprong is iedereen een natuurlijk en biologisch wezen. Een steriele leefomgeving of tegennatuurlijke impressies kunnen het evenwicht flink verstoren.

Geruststellende kleuren en vriendelijke materialen hebben een positieve uitwerking op je totale welbevinden en dat van anderen. We zijn er ons vaak niet van bewust, maar onschuldig ogend textiel, vloerbedekking, meubelvulling, MDF, verf en lijm scheiden nog steeds actieve schadelijke stoffen uit. Dat is geen ramp. Een gezond en sterk lichaam kan deze stoffen redelijk goed afvoeren. Maar opgroeiende kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem of allergieproblemen, hebben meer moeite om die stoffen af te breken. Dat kan bij hen mogelijk leiden tot (chronische) ziekten of andere vage klachten.

Meer weten over gifstoffen? Lees het boek Allergievrij wonen van Vittoria D'allesio.